Het verhaal van Chocolade Jacques
Sinds 1896 staat Chocolade Jacques symbool voor de excellentie van Belgische chocolade. 130 jaar vakmanschap en kwaliteit, om elk moment van je dag te genieten, samen met familie of vrienden.
-
1896
Het verhaal van Chocolade Jacques start met de founding father – Antoine Jacques – die met de oprichting van een (snoep)fabriek in Verviers zijn eerste stappen zet in de productie van confiserie. In eerste instantie richt deze fabriek zich, naast chocolade, ook op snoepgoed en peperkoek.
-
1920
Chocolade blijkt echter de passie van Antoine Jacques. Na een samenwerking met een lokale chocolatier wordt in 1920 de N.V. Chocolaterie Jacques opgericht. Vanaf het begin telt het bedrijf 43 medewerkers; een teken van veelbelovende groei.
-
1922
Door het toenemende succes neemt Antoine Jacques de strategische beslissing om de productiefabriek van Verviers naar Eupen te verhuizen. De ruimere locatie maakt grootschaligere productie mogelijk en biedt tegelijk ruimte voor innovatie en voortdurende ontwikkeling.
-
1936
Een historisch jaar waarin Antoine Jacques, gedreven door innovatie en voortdurende ontwikkeling, een nieuwe standaard van uitmuntendheid in de chocoladewereld neerzet.
In 1936 vindt hij de gevulde chocoladereep uit. Een lekkernij waarvan we vandaag nog steeds genieten. Deze baanbrekende innovatie laat Chocolaterie Jacques officieel patenteren.
-
Jaren ’80 – 2000
De integratie in 1982 in de Duitse groep Stollwerck-Sprengel luidt een nieuw tijdperk van innovatie en groei in voor Chocolaterie Jacques. Om deze ontwikkeling te ondersteunen, wordt in 1994 een ultramoderne productiesite van 31.400 m² in gebruik genomen, uitgerust met de nieuwste technologieën. Die veranderingen blijven niet zonder gevolg. Chocolade Jacques groeit uit tot een gevestigde waarde op de Belgische markt en de kwaliteit van Jacques wordt internationaal sterk gewaardeerd.
-
2002
Meer dan ooit staat kwaliteit voorop. Hoewel Europese regels tot 5% plantaardige vetten toelaten, gebruikt Chocolade Jacques uitsluitend pure cacaoboter. De Chocolaterie is trots op het collectieve ‘Belgische chocolade’-label, geregistreerd in 75 landen, en garandeert authentiek vakmanschap. Sinds 2007 onderschrijft Chocolade Jacques de CHOPRABISCO-code, een label toegekent aan chocolade volledig vervaardigd in België, van mengen tot concheren.
-
2011
Door zich aan te sluiten bij de Baronie-groep, begint Chocolade Jacques aan een nieuwe fase van groei binnen een bloeiend bedrijf.
-
2019
Dankzij de nieuwe ultramoderne fabriek in Brugge blijft Chocolade Jacques inzetten op het combineren van superieure kwaliteit en baanbrekende innovaties .
Dit leidt nog steeds tot groot plezier bij de Chocolade Jacques liefhebbers.